sâmbătă, 13 decembrie 2008

Statiunea Tasnad


Hippocrates, Parintele medicinii a fost primul care a declarat: “Natura este medicul bolilor noastre”. Mama Natura a fost generoasa cu Tasnadul datorita in special bogatiei apelor geo-termale care, desi e putin cunoscuta, e una dintre cele mai mari din Romania.

Statiunea Turistica Tasnad este situata la 2 km distanta de centrul orasuluii.

In ultimii ani a devenit atractia unui numar din ce in ce mai mare de turisti atat din tara cat si din strainatate datorita apelor sale termale.

Cura balneara are la baza doi factori terapeutici naturali:ape minerale termale si bioclimatul sedativ . Localizarea într-o zonă de câmpie şi dealuri joase conduce la caracteristici bioclimatice cu factori mai puţin agresivi, în care organismul uman nu trebuie să facă eforturi de aclimatizare, fără contraindicaţii, tipic pentru odihnă. Cura climatică combinată cu cea hidrotermală se poate efectua în intervalul mai-octombrie, în aer liber, iar în baze amenajate pe tot parcursul anului.

Staţiunea beneficiază în prezent de :

* 3 bazine cu apa termala neacoperite şi o piscină cu apă rece

* Garderobă având cabine amenajate pentru masaje recuperatorii şi reflexoterapie
* Spaţii de cazare
* Unităţi de alimentaţie publică


Apa termală, care are o temperatură de suprafaţă de 72ºC şi o mineralizare totală de 9,84 g/l, este predominant clorurată-bicarbonatată-sulfatată (din punct de vedere al dominanţei anionilor) şi sodică-calcică-magneziană în prezenţa amoniului şi potasiului. Aceste calităţi o recomandă pentru utilizarea în cura externă, în afecţiuni reumatismale degenerative, afecţiuni reumatismale abarticulare, afecţiuni neurologice periferice cronice, afecţiuni ginecologice cronice (în afara puseelor inflamatorii), afecţiuni posttraumatice, boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism), dar si pentru băi tonifiante, de întreţinere a condiţiei fizice sau, pur şi simplu, agremental, prin îmbinarea curelor de apă, aer şi soare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu